fbpx
Topličin venac 5, 11000 Beograd

O Nama

Pekara Ključ se od 2006. Godine bavi proizvodnjom pita od ručno rađenih kora, proja, tradicionalnih kolača i slanih proizvoda. Za 10 godina postojanja beogradska "Pekara Ključ" je postala sinonim za jedinstvene ručno rađene, domaće pite izuzetnog kvaliteta i ukusa bez aditiva i veštačkih dodataka.

Pite se proizvode od heljdinog, bundevinog i pšeničnog brašna u preko 20 različitih ukusa. Pekara Ključ je prepoznatljiva po načinu proizvodnje kora, koje se ručno razvlače po tradicionalnoj metodi staroj preko 100 godina, bez dodatih aditiva i veštačkih dodataka, uz poštovanje najviših standarda bezbenosti i kvaliteta u proizvodnji hrane.

Posvećen rad, poštovanje, iskrenost i vizija čine status uspešne pekare.


Bilo je teško postati i ostati drugačiji

Najvažnije je bilo očuvati jedinstvene recepture bez kompromisa kada su u pitanju nabavke repromaterijala najvišeg i tačno definisanog kvaliteta, kao i način proizvodnje, gde se posle toliko godina radi nabavka sirovina za jedan proizvodni dan i isključivo u svežem obliku.

Kada je reč o standardima kvaliteta naših proizvoda preduzeće je implementiralo koncept upravljanja bezbednošću hrane kroz analizu rizika i kritične kontrolne tačke - HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Od 2017. godine Pekara Ključ, kao rezultat uspešne implementacije sistema kvaliteta, posluje prema ISO 22000 standardu.


Iako sve više pekara nudi široku paletu asortimana proizvoda, u pekari Ključ smo se opredelili za proizvodni program tradicionalnih proizvoda i specijalnost za pite. To je ono što nas i danas razlikuje od ostalih. Predan rad i ljubav, posvećenost kvalitetu bez kompromisa je doveo do toga da je pita sada već sinonim za Pekaru Ključ.

Sticajem okolnosti porodica je krenula u proizvodnju pita koje su nam bile poznate kao konzumentima skoro svaki dan, imajući u vidu da je poreklo porodice iz krajeva Bosne gde je pita obavezna na stolu uz svaki obrok. U periodu našeg traženja autentičnosti, jednog dana za porodičnim ručkom majka je uz ostala jela stavila na sto pitu krompirušu, domaću, sa korama koje je sama razvukla tog dana. To je bio prelomni momenat prepoznavanja ideje o proizvodnji pita. Jedan jednostavan trenutak je uticao na odluku i dao najvažnije smernice pekare. Baviti se nečim zaista tradicionalnim, poznatim proizvodom kojem smo verovali i koji je prisutan svakog dana u našem životu i kome se uvek vraćamo. To smo želeli i za naše kupce. Tada se rodila ideja o proizvodnji pita.

Prepreka je bilo puno, jer kad se odlučite za proizvodnju potrebno je mnogo znanja i umeća da se tradicionalna receptura pretoči u profesionalnu proizvodnju u jednoj pekari, a da se očuvaju sve niti koje tu proizvodnju i čine drugačijom. Naš put je bio temeljan, trnovit, ali postojan. Vezali smo se za iskustvo iskusnih pekarskih radnika uvažavajući i iskustvo i praktičnu primenu znanja profesora prehrambene tehnologije i stalne edukacije i usavršavanja.

Ponuda naše pekare je uključena u turističke obilaske Beograda. Strance najviše privlače naše pite pa smo prepoznali i različite specifičnosti u ukusima koji se traže, pa tako turisti iz Turske obožavaju našu heljdopitu sa seckanim junećim mesom, gosti iz Holandije se redovno vraćaju našoj piti sa ajvarom i praškom šunkom, a primetili smo da turisti iz Bosne i Crne Gore vole krompirušu, Rusi zeljanicu, a od slatkih najviše ih privlače tradicionalni slatkiši kao tufahije, kolač višnja, knedle sa šljivama, slatke pite …

A naše pite i proje po tradicionalnoj recepturi se, osim u našoj maloprodaji na Topličinom vencu br. 5, mogu kupitii u nekim od najvećih maloprodajnih lanaca. Možete ih kupiti već pečene ili smrznute kako bi ih pripremili i konzumirali u svom domu, sa porodicom. Gostima nekih prestižnih beogradskih hotela je takođe poznata paleta naših pita koje su na meniju hotelskog doručka ili nekog poslovnog skupa kao najbolje iz ponude srpske tradicionalne hrane.
©2020 Pekara Ključ. All Rights Reserved.

Search